Kaproning

Kaproning

I Gladsaxe kano- kajakklub tilbyder vi træning af unge som voksne, der har mod på at forbedre sine præstationer på vandet.

I forbindelse med kaproning, samarbejder vi med en række andre klubber i Storkøbenhavn, hvilket har udmøntet sig i konceptet Talentcenter Hovedstaden (læs mere om dette under punktet "Om klubben.")
Vores hensigt med dette samarbejde er at skabe roere som kan kæmpe med om de gode placeringer til danske stævner, samt på sigt at opnå topresultater ved internationale junior- og seniormesterskaber, såsom EM, VM og OL.

Gladsaxe Kano- og Kajakklub har traditionelt leveret roere til forbundets udtagne landshold, hvilket vi er stolte af.

Adgang til gode styrketræningsmuligheder

Som et led i denne ambition, har klubben et fuldt udstyret og moderne styrketræningsrum, som bruges flittigt året rundt af både klubbens unge og voksne. Dog særligt om vinteren er lokalet i brug, da Lyngby Sø har det med at fryse til is i perioder på alt mellem 0-3 måneder hver vinter. 

Som et spændende alternativ til udendørs kajakroning, har klubben blandt andet en håndfuld moderne kajakergometre, som er fitnessmaskiner, der simulerer kajakbevægelsen og samtidig viser hastighed, afstand og tid på et display. Maskinerne er næsten konstant i brug i vinterperioden og er også et godt redskab til at øve sin teknik og til at træne sammen med andre.  

Andre aktiviteter

Af anden vintertræning for børne- og kapholdet, kan nævnes løb, svømning og cirkeltræning, som altsammen organiseres af vores dygtige ungdomstrænere. Således er det ikke en forhindring at gå til kajak at vandet er frosset til om vinteren!

Som ungdomskaproer i klubben, vil der også være mulighed for at deltage i vores årlige påsketræningslejr, som typisk går til en destination i Sydeuropa. Her er forældre og andre kajakentusiaster også meget velkomne til at tage med.  

Vores ungdomstrænere gør i det hele taget meget for at skabe et positvt sammenhold blandt klubbens børn og unge.

Det skal være sjovt at gå til kajak!