Info om begynderkursus

Info om begynder kursus

GLX afholder typisk 2 begynderkurser om året, som er målrettede mod voksne begyndere. Når kursusdatoer er fastlagt, bliver det annonceret som en nyhed på vores forside og der oprettes en side pr. kursus, med mere info om tider og kontaktpersoner.

Nedenfor er lidt mere generel info om hvad et kursus indeholder.

Kurserne afholdes hen over en weekend. På et kursus skal gennemføres en række rednings- og teknik-øvelser. Desuden bliver der også mulighed for at få roet de første 10-20 km. Dette efterfølges af en fri-roningsperiode på ca. 3-4 uger. Inden man begynder på fri-roning skal man være meldt ind i klubben.

Frironingen består i at de nye roere skal ud og ro sammenlagt 60 km med øvede roere eller trænere. Dette vil der være mulighed for 2 hverdags aftener om ugen. For at undgå at frironingen trækker ud over for lang tid, er det vigtigt at frironningen bliver prioriteret.

Når de 60 km sammenlagt er roet, og man har betalt klubkontingent får man nøgle til bådehuset (Der skal betales 300 kr i depositium ), og kan ro på egen hånd i klubbens kajakker.

Når man er friroet, får man desuden tildelt et bevis på ens færdigheder. I vores klub frigives roere på niveau 2, i det system der kaldes International Paddle Pass (IPP). Det betyder at man får et bevis, der kan benyttes i andre klubber og det meste af Europa. Det bestilles af klubben og udstedes fra Dansk Kano- og Kajakforbund. 

Forældre og børn/unge er velkommen på kursus sammen, men vi har dog bedste erfaringer med at børn starter alene, eller sammen med jævnalderende venner på børneholdet ( mandage og onsdag, se andet sted på hjemmesiden ).

Der kræves svømmebevis på 600 meter i svømmehal med tøj, før påbegyndelse af kursus.

 

 

 

Henter billeder...
Konto nr.: